Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chińska zupa prawie ekspresowa ;). Prosta w wykonaniu i aromatyczna.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Składniki
Grzyby moon zalewamy wrzątkiem. Jak zmiękną kroimy w paski. Pierś z kurczaka kroimy w paski i obsmażamy na złoto na oleju. Podsmażamy też przez chwilę mrożone warzywa. Do bulionu dodajemy podsmażone mięso, warzywa i grzyby. Gotujemy 5-10 min. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą pięciu smaków, imbirem i obficie zalewamy sosem sojowym. Gotujemy jeszcze przez chwilę. Podajemy z makaronem sojowym bądź ryżowym.