Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chińska zupa prawie ekspresowa ;). Prosta w wykonaniu i aromatyczna.
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 449
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 114
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 37
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 449
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 114
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 37
Składniki
Grzyby moon zalewamy wrzątkiem. Jak zmiękną kroimy w paski. Pierś z kurczaka kroimy w paski i obsmażamy na złoto na oleju. Podsmażamy też przez chwilę mrożone warzywa. Do bulionu dodajemy podsmażone mięso, warzywa i grzyby. Gotujemy 5-10 min. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą pięciu smaków, imbirem i obficie zalewamy sosem sojowym. Gotujemy jeszcze przez chwilę. Podajemy z makaronem sojowym bądź ryżowym.