Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa chińska

Zupa chińska

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 1838

Dodano:

Odsłon: 7403

Chińska zupa prawie ekspresowa ;). Prosta w wykonaniu i aromatyczna.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby moon zalewamy wrzątkiem. Jak zmiękną kroimy w paski.
    Pierś z kurczaka kroimy w paski i obsmażamy na złoto na oleju. Podsmażamy też przez chwilę mrożone warzywa. Do bulionu dodajemy podsmażone mięso, warzywa i grzyby. Gotujemy 5-10 min. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą pięciu smaków, imbirem i obficie zalewamy sosem sojowym. Gotujemy jeszcze przez chwilę. Podajemy z makaronem sojowym bądź ryżowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń