Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na zupę "Chłopski Garnek" z kiełbasą i ziemniakami.
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6759
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 227
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 174
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 426
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6759
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 227
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 174
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 426
Składniki
Do garnka wlewamy olej. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Boczek i kiełbasę drobno siekamy. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, usuwamy z niej gniazdo nasienne i drobno kroimy. Olej rozgrzewamy, wsypujemy warzywa oraz boczek i kiełbasę. Chwilę razem smażymy aż boczek się zrumieni.
Wlewamy bulion i gotujemy aż warzywa będą miękkie (ok. 15 minut). Wlewamy passatę i doprawiamy. Gotujemy jeszcze przez 3 minuty.