Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na zupę "Chłopski Garnek" z kiełbasą i ziemniakami.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 661
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 108
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1239
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 661
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 108
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1239
Składniki
Do garnka wlewamy olej. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Boczek i kiełbasę drobno siekamy. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, usuwamy z niej gniazdo nasienne i drobno kroimy. Olej rozgrzewamy, wsypujemy warzywa oraz boczek i kiełbasę. Chwilę razem smażymy aż boczek się zrumieni.
Wlewamy bulion i gotujemy aż warzywa będą miękkie (ok. 15 minut). Wlewamy passatę i doprawiamy. Gotujemy jeszcze przez 3 minuty.