Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla tradycyjnego żurku.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Kiełbasę kroimy w kostkę.
W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę oraz czosnek. Po chwili dodajemy pokrojoną kiełbasę i chwilę razem smażymy. Zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Doprowadzamy do wrzenia.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Następnie dodajemy chrzan oraz śmietanę oraz majeranek. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo.