Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla tradycyjnego żurku.
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17906
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 109
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2262
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 274
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17906
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 109
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2262
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 274
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Kiełbasę kroimy w kostkę.
W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę oraz czosnek. Po chwili dodajemy pokrojoną kiełbasę i chwilę razem smażymy. Zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Doprowadzamy do wrzenia.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Następnie dodajemy chrzan oraz śmietanę oraz majeranek. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo.