Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczna i delikatna z nutką przepysznego chrzanu w pełni chrzanowego sezonu!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1113
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1113
Składniki
Ułatwiłam sobie zadanie i do różnych zup ugotowałam rosół na kaczce z warzywami korzeniowymi i zielem i liściem i lubczykiem. W 3 szklankach tegoż rosołu ugotowałam pokrojone w kostkę ziemniaki. Pod koniec dodałam pokrojoną i podsmażoną kiełbasę. Gdy ziemniaki były miękkie wyłączyłam ogień. Chrzan trzeba rozmieszać ze śmietaną, zahartować i wlać do zupy i doprawić roztartym majerankiem. Podawać z jajami. * śmietana może być słodka wtedy nie będzie kwaskowego posmaku. * wywar może być dowolny, ale powinna być nutka wędzonki. * można użyć chrzanu ze słoika ale jest on mniej wydajny.
Smacznego :)