Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, świąteczna zupka:) Dobra na główne ale i na pierwsze danie:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11077
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4901
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1053
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9602
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1426
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11077
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4901
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1053
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9602
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1426
Składniki
Wywar z wędzonki wymieszać z zakwasem, zagotować, przyprawić kminkiem, solą i pieprzem.
Śmietanę zmiksować z chrzanem i kilkoma łyżkami zupy (ewentualnie można dodać łyżkę mąki pszennej, dzięki temu zupa będzie miała bardziej aksamitną, kremową konsystencję). Wlać do zupy w garnku, wymieszać. Podgrzać. Szynkę pokroić w cienkie paseczki (ew. można podsmażyć na łyżce oleju).
Gotową zupę rozlać do ogrzanych bulionówek. Do każdej włożyć pokrojoną w paseczki szynkę. Udekorować zieleniną. Posypać odrobiną kminku.