Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, świąteczna zupka:) Dobra na główne ale i na pierwsze danie:)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 13128
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8752
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 641
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8242
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 13128
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8752
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 641
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8242
Składniki
Wywar z wędzonki wymieszać z zakwasem, zagotować, przyprawić kminkiem, solą i pieprzem.
Śmietanę zmiksować z chrzanem i kilkoma łyżkami zupy (ewentualnie można dodać łyżkę mąki pszennej, dzięki temu zupa będzie miała bardziej aksamitną, kremową konsystencję). Wlać do zupy w garnku, wymieszać. Podgrzać. Szynkę pokroić w cienkie paseczki (ew. można podsmażyć na łyżce oleju).
Gotową zupę rozlać do ogrzanych bulionówek. Do każdej włożyć pokrojoną w paseczki szynkę. Udekorować zieleniną. Posypać odrobiną kminku.