Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zupa chrzanowa z przepisu teściowej, prosta nie skomplikowana ale bardzo smaczna , pikantna idealna na święta wielkanocne i nie tylko. Polecam
garnek, łyżka, blender,
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 711
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 711
Składniki
Wcześniej przygotowany wywar z wędzonki doprowadzić do zagotować. Mleko, mąkę , żółtka oraz cukier zmiksować, mieszając wlać do gotującego się wywaru. Chwilę pogotować i na koniec dodać 5 łyżek chrzanu tartego ( jeżeli dodajemy chrzan świeżo starty to wtedy dajemy go do wywaru z wędzonki przed zagotowaniem). Gotujemy jeszcze około 5 - 10 minut i gotowe. Podajemy z jajkiem , plastrem szynki i ugotowanymi ziemniakami. Smacznego
Zupa chrzanowa gotowa do podania.;)