Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie zupy mam dla was świetną propozycję która przyda się na zbliżające się wielkimi krokami święta
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 95
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 242
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9863
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 95
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 242
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9863
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra zimnej wody dodać dowolny kawałek mięsa, przyprawę uniwersalną, ziela angielskie, liście laurowe oraz suszone warzywa. Całość zagotować a następnie na małym ogniu gotować do miękkości mięsa po czym dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i również na wolnym ogniu gotować do ich miękkości
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać chrzan i dokładnie zamieszać, gotować na wolnym ogniu rzez 5 minut. Po wyznaczonym czasie wlać rozprowadzoną z wywarem i cukrem śmietanę mieszając szybkim ruchem łyżki aby się nie zważyła w międzyczasie dodając lubczyk świeży lub mrożony, po zagotowaniu zdjąć z ognia. Zupę podawać z jajkiem ugotowanym na twardo, po więcej zapraszam na mój blog kulinarny