Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie zupy mam dla was świetną propozycję która przyda się na zbliżające się wielkimi krokami święta
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19282
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1702
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232151
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19282
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1702
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232151
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra zimnej wody dodać dowolny kawałek mięsa, przyprawę uniwersalną, ziela angielskie, liście laurowe oraz suszone warzywa. Całość zagotować a następnie na małym ogniu gotować do miękkości mięsa po czym dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i również na wolnym ogniu gotować do ich miękkości
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać chrzan i dokładnie zamieszać, gotować na wolnym ogniu rzez 5 minut. Po wyznaczonym czasie wlać rozprowadzoną z wywarem i cukrem śmietanę mieszając szybkim ruchem łyżki aby się nie zważyła w międzyczasie dodając lubczyk świeży lub mrożony, po zagotowaniu zdjąć z ognia. Zupę podawać z jajkiem ugotowanym na twardo, po więcej zapraszam na mój blog kulinarny