Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie zupy mam dla was świetną propozycję która przyda się na zbliżające się wielkimi krokami święta
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7016
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30565
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29291
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7016
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30565
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29291
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra zimnej wody dodać dowolny kawałek mięsa, przyprawę uniwersalną, ziela angielskie, liście laurowe oraz suszone warzywa. Całość zagotować a następnie na małym ogniu gotować do miękkości mięsa po czym dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i również na wolnym ogniu gotować do ich miękkości
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać chrzan i dokładnie zamieszać, gotować na wolnym ogniu rzez 5 minut. Po wyznaczonym czasie wlać rozprowadzoną z wywarem i cukrem śmietanę mieszając szybkim ruchem łyżki aby się nie zważyła w międzyczasie dodając lubczyk świeży lub mrożony, po zagotowaniu zdjąć z ognia. Zupę podawać z jajkiem ugotowanym na twardo, po więcej zapraszam na mój blog kulinarny