Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa chrzanowa na żeberkach ze szczypiorkiem"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 156
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 98
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 156
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 98
Składniki
Włoszczyznę obierz, umyj, włóż do garnka, zalej litrem wody. Dodaj żeberka, liść laurowy, ziele angielskie, gotuj 1,5 godziny. Wyjmij żeberka, włoszczyznę, liść laurowy i ziele angielskie. Do wywaru dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj, aż będą miękkie. Dodaj obrany i starty na tarce chrzan lub chrzan ze słoiczka (wybieraj chrzan bez octu i innych dodatków). Gotuj 15 minut.
Do zupy dodaj śmietanę, zagotuj. Zupę udekoruj pokrojoną w paski szynką i posiekanym szczypiorkiem.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień