Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle aromatyczna, i lekko rozgrzewająca zupa, która zimą cieszy się dużym powodzeniem.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4174
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11441
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6545
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5495
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13576
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5365
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4174
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11441
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6545
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5495
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13576
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5365
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kawałki. Marchewkę obieramy i kroimy w plastry. Boczek kroimy w kostkę i rumienimy na suchej patelni. Rosół doprowadzamy do wrzenia, po czym dodajemy do niego pokrojone ziemniaki, marchewkę i podsmażony boczek. Gotujemy do czasu, aż ziemniaki będą miękkie. Następnie dodajemy chrzan, mieszamy. Dolewamy śmietanę i ściągamy z ognia. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cząbrem.