Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zupa sycąca i pożywna.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Robimy wywar warzywny- około 2 l(marchewkę kroimy w krążki kalafior rozdzielamy na różyczki)odrobinę solimy gotujemy 10 min.Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem dodajemy odrobinę soli pieprzu i przyprawy do mięsa wieprzowego oraz bułkę tartą żeby miało zwartą konsystencje.Z mięsa robimy małe klopsiki i wrzucamy do gotującego się wywaru,dodajemy makaron.Gotujemy wszystko jeszcze około 10 min. aż składniki będą miękkie.Zupę przyprawiamy do smaku można dodać wegetę,dodajemy także szczyptę pieprzu ziołowego oraz pół łyżeczki curry.Smacznego:)