Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zupa sycąca i pożywna.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7913
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1202
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13690
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7913
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1202
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13690
Składniki
Robimy wywar warzywny- około 2 l(marchewkę kroimy w krążki kalafior rozdzielamy na różyczki)odrobinę solimy gotujemy 10 min.Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem dodajemy odrobinę soli pieprzu i przyprawy do mięsa wieprzowego oraz bułkę tartą żeby miało zwartą konsystencje.Z mięsa robimy małe klopsiki i wrzucamy do gotującego się wywaru,dodajemy makaron.Gotujemy wszystko jeszcze około 10 min. aż składniki będą miękkie.Zupę przyprawiamy do smaku można dodać wegetę,dodajemy także szczyptę pieprzu ziołowego oraz pół łyżeczki curry.Smacznego:)