Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zupa sycąca i pożywna.
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1061
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1061
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Składniki
Robimy wywar warzywny- około 2 l(marchewkę kroimy w krążki kalafior rozdzielamy na różyczki)odrobinę solimy gotujemy 10 min.Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem dodajemy odrobinę soli pieprzu i przyprawy do mięsa wieprzowego oraz bułkę tartą żeby miało zwartą konsystencje.Z mięsa robimy małe klopsiki i wrzucamy do gotującego się wywaru,dodajemy makaron.Gotujemy wszystko jeszcze około 10 min. aż składniki będą miękkie.Zupę przyprawiamy do smaku można dodać wegetę,dodajemy także szczyptę pieprzu ziołowego oraz pół łyżeczki curry.Smacznego:)