Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zupa sycąca i pożywna.
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1426
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 289
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3222
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 312
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1426
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 289
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3222
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 312
Składniki
Robimy wywar warzywny- około 2 l(marchewkę kroimy w krążki kalafior rozdzielamy na różyczki)odrobinę solimy gotujemy 10 min.Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem dodajemy odrobinę soli pieprzu i przyprawy do mięsa wieprzowego oraz bułkę tartą żeby miało zwartą konsystencje.Z mięsa robimy małe klopsiki i wrzucamy do gotującego się wywaru,dodajemy makaron.Gotujemy wszystko jeszcze około 10 min. aż składniki będą miękkie.Zupę przyprawiamy do smaku można dodać wegetę,dodajemy także szczyptę pieprzu ziołowego oraz pół łyżeczki curry.Smacznego:)