Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewający, zimowy smak prosto z gorącego Balatonu ;)
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231751
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4959
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36360
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231751
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4959
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36360
        
        
                Składniki
Łopatkę pokroić w drobną kostkę, kiełbasę w póltalarki, cebulę w piórka. Rozgrzać oliwę, podsmażyć łopatkę, wyparować, dodać cebulę oraz kiełbasę do zrumienienia. Odstawić w głębokim garnku.
Przygotować seler naciowy, papryki, pokroić w grubą kostkę. Podsmażyć na półmiękko...Połączyć z mięsem.
Ziemniaki obrać, pokroić w drobną kostkę lub w talarki, zalać osolonym wrzątkiem, gotować ok 8 min,odcedzić. Odłożyć na później. Czosnek przepuścić przez praskę, dodać do garnka.
Do mięsa wlać wrzącą wodę, doprawić ziołami, liśmi laurowymi, solą, papryką ostrą mieloną oraz koncetratem pomidorowym.
Połączone produkty dusić po przykryciem ok 1 h, pod koniec duszenia dodać ugotowane ziemniaki, połączyć ze śmietaną do zup, szybko mieszkając. Udekorować natką pietruszki.
Podawać np. z pieczywem. Smacznego ;)