Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewający, zimowy smak prosto z gorącego Balatonu ;)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7891
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 302
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3122
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7891
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 302
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3122
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Łopatkę pokroić w drobną kostkę, kiełbasę w póltalarki, cebulę w piórka. Rozgrzać oliwę, podsmażyć łopatkę, wyparować, dodać cebulę oraz kiełbasę do zrumienienia. Odstawić w głębokim garnku.
Przygotować seler naciowy, papryki, pokroić w grubą kostkę. Podsmażyć na półmiękko...Połączyć z mięsem.
Ziemniaki obrać, pokroić w drobną kostkę lub w talarki, zalać osolonym wrzątkiem, gotować ok 8 min,odcedzić. Odłożyć na później. Czosnek przepuścić przez praskę, dodać do garnka.
Do mięsa wlać wrzącą wodę, doprawić ziołami, liśmi laurowymi, solą, papryką ostrą mieloną oraz koncetratem pomidorowym.
Połączone produkty dusić po przykryciem ok 1 h, pod koniec duszenia dodać ugotowane ziemniaki, połączyć ze śmietaną do zup, szybko mieszkając. Udekorować natką pietruszki.
Podawać np. z pieczywem. Smacznego ;)