Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 392
Dodano: 16.01.2010
Odsłon: 22266
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Łopatkę pokroić w drobną kostkę, kiełbasę w póltalarki, cebulę w piórka. Rozgrzać oliwę, podsmażyć łopatkę, wyparować, dodać cebulę oraz kiełbasę do zrumienienia. Odstawić w głębokim garnku.
Przygotować seler naciowy, papryki, pokroić w grubą kostkę. Podsmażyć na półmiękko...Połączyć z mięsem.
Ziemniaki obrać, pokroić w drobną kostkę lub w talarki, zalać osolonym wrzątkiem, gotować ok 8 min,odcedzić. Odłożyć na później. Czosnek przepuścić przez praskę, dodać do garnka.
Do mięsa wlać wrzącą wodę, doprawić ziołami, liśmi laurowymi, solą, papryką ostrą mieloną oraz koncetratem pomidorowym.
Połączone produkty dusić po przykryciem ok 1 h, pod koniec duszenia dodać ugotowane ziemniaki, połączyć ze śmietaną do zup, szybko mieszkając. Udekorować natką pietruszki.
Podawać np. z pieczywem. Smacznego ;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

malwin77 17 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Jak Ci tylko podpowiadają kubki smakowe, decyzja należy do Ciebie ;) Pozdrawiam2 Kto głosował? | Odpowiedz

Befado 17 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Ciekawy przepis,czy można nie dodawać ostrej papryki?1 Kto głosował? | Odpowiedz