Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna w chorobie ,polecam również profilaktycznie.
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 22
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5678
Polecam.
Odsłon: 1096
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 147
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 427
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 22
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5678
Polecam.
Odsłon: 1096
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 147
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 427
Składniki
Mięso płuczemy ,zalewamy zimną wodą ( ok. 1,5 l) ,dodajemy liście laurowe ,ziele angielskie ,pieprz oraz łyżeczkę soli. Doprowadzamy do wrzenia ,gotujemy na wolnym ogniu około godziny ,co jakiś czas zbierając szumowiny. Marchew ,pietruszkę , seler i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Mięso wyciągamy ,a do bulionu dodajemy pokrojone w kostkę warzywa i pora pokrojonego w piórka. Gotujemy jeszcze 25 min. W tym czasie posiekaną cebulę ,czosnek i imbir podsmażamy na oliwie ,dodajemy do bulionu. Do smaku doprawiamy solą i mielonym pieprzem.