Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa czosnkowa"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 256
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 80
...ale pyszny.
Odsłon: 347
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 256
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 80
...ale pyszny.
Odsłon: 347
Składniki
Nieobrane ząbki czosnku ułóż w formie, polej oliwą, oprósz solą i pieprzem. Przykryj, piecz 40 minut w 180°C. Ostudź. Wyjmij z łupin.
Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj w bulionie. Cebulę obierz, pokrój w piórka, zeszklij na maśle. Dodaj upieczony czosnek i obrane ząbki czosnku, wsyp tymianek, smaż 5 min.
Przełóż do bulionu z ziemniakami, gotuj 15-20 min. Zmiksuj, przypraw maggi, solą i pieprzem. Ser wsyp do talerzy, zalej zupą.Źródło: Chwila dla Ciebie