Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
klasyka czeskiej i słowackiej kuchni - idealna na zimowe obiady
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10577
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336881
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4647
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424564
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10577
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336881
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4647
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424564
Składniki
w dużym garnku rozgrzewamy olej i masło, wrzucamy cebulę pokrojoną w piórka i smażymy na wolnym ogniu przez 10 min, chodzi nam o to, aby się zeszkliła, a nie przysmażyła
ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli wraz z bulionem i gotujemy wszystko ok. 15 min
czosnek obieramy, dorzucamy do ziemniaków i gotujemy jeszcze 10 min
teraz czas na mascarpone - dodajemy i mieszamy, aż się rozpuści
garnek ściągamy z ognia i całą jego zawartość dokładnie blendujemy, doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, no i gotowe, podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym, możemy jeszcze polać delikatnie czosnkową oliwą, smacznego ;-)