Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
klasyka czeskiej i słowackiej kuchni - idealna na zimowe obiady
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 14
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 36
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 14
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 36
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Składniki
w dużym garnku rozgrzewamy olej i masło, wrzucamy cebulę pokrojoną w piórka i smażymy na wolnym ogniu przez 10 min, chodzi nam o to, aby się zeszkliła, a nie przysmażyła
ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli wraz z bulionem i gotujemy wszystko ok. 15 min
czosnek obieramy, dorzucamy do ziemniaków i gotujemy jeszcze 10 min
teraz czas na mascarpone - dodajemy i mieszamy, aż się rozpuści
garnek ściągamy z ognia i całą jego zawartość dokładnie blendujemy, doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, no i gotowe, podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym, możemy jeszcze polać delikatnie czosnkową oliwą, smacznego ;-)