Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast pomidorówki po niedzielnym rosole.
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 286
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2416
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 286
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2416
Składniki
Włoszczyznę obrałem , opłukałem i pokroiłem . Dodałem do rosołu , gotowałem do miękkości warzyw , ok. 40 minut. W osobnym rondlu udusiłem ( około 10 minut ) na oliwie czosnek i posiekany imbir , dodałem do bulionu. Przygotowałem pulpeciki. Użyłem mięsa z łopatki. Zmielone połączyłem z odciśniętą namoczoną bułką , jajkiem , doprawiłem solą i pieprzem. Do osobnego garnka przelałem część rosołu. Wrzuciłem na wrzący pulpety , gotowałem na małym ogniu ok. 20 minut. Po tym czasie wyjąłem pulpety i dodałem do rosołu. Doprawiłem solą i pieprzem. Podałem z drobnym makaronem.