Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast pomidorówki po niedzielnym rosole.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3752
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2110
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5553
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5569
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3752
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2110
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5553
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5569
Składniki
Włoszczyznę obrałem , opłukałem i pokroiłem . Dodałem do rosołu , gotowałem do miękkości warzyw , ok. 40 minut. W osobnym rondlu udusiłem ( około 10 minut ) na oliwie czosnek i posiekany imbir , dodałem do bulionu. Przygotowałem pulpeciki. Użyłem mięsa z łopatki. Zmielone połączyłem z odciśniętą namoczoną bułką , jajkiem , doprawiłem solą i pieprzem. Do osobnego garnka przelałem część rosołu. Wrzuciłem na wrzący pulpety , gotowałem na małym ogniu ok. 20 minut. Po tym czasie wyjąłem pulpety i dodałem do rosołu. Doprawiłem solą i pieprzem. Podałem z drobnym makaronem.