Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast pomidorówki po niedzielnym rosole.
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3745
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41453
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 241
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3745
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41453
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 241
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Włoszczyznę obrałem , opłukałem i pokroiłem . Dodałem do rosołu , gotowałem do miękkości warzyw , ok. 40 minut. W osobnym rondlu udusiłem ( około 10 minut ) na oliwie czosnek i posiekany imbir , dodałem do bulionu. Przygotowałem pulpeciki. Użyłem mięsa z łopatki. Zmielone połączyłem z odciśniętą namoczoną bułką , jajkiem , doprawiłem solą i pieprzem. Do osobnego garnka przelałem część rosołu. Wrzuciłem na wrzący pulpety , gotowałem na małym ogniu ok. 20 minut. Po tym czasie wyjąłem pulpety i dodałem do rosołu. Doprawiłem solą i pieprzem. Podałem z drobnym makaronem.