Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj jesienny klasyk - krem z dyni. Smak dyni podkreśliłam mnóstwem wyrazistych przypraw. Do tego dodałam trochę warzyw, aby zupa była jeszcze bardziej pożywna. Zapraszam. :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13448
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1535
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14823
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6100
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13448
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1535
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14823
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6100
Składniki
Wszystkie warzywa obrać, umyć i pokroić w kostkę. W garnku na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodać warzywa, liście laurowe, ziele angielskie, zalać wodą, doprawić solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw. Gdy warzywa są miękkie wyciągnąć ziele angielskie, liście laurowe i dokładnie zblendować. Doprawić pozostałymi przyprawami i w razie potrzeby dolać wody. Całość zagotować.
Podawać z łyżką kwaśnej śmietany.
Smacznego :)