Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj jesienny klasyk - krem z dyni. Smak dyni podkreśliłam mnóstwem wyrazistych przypraw. Do tego dodałam trochę warzyw, aby zupa była jeszcze bardziej pożywna. Zapraszam. :)
Pyszna wilgotna i szybka w przygotowaniu babka o smaku piernika .
Odsłon: 44
Szybka i smaczna babka na oleju nie tylko na święta , możesz ją również upiec...
Odsłon: 110
Pyszna wilgotna i szybka w przygotowaniu babka o smaku piernika .
Odsłon: 44
Szybka i smaczna babka na oleju nie tylko na święta , możesz ją również upiec...
Odsłon: 110
Składniki
Wszystkie warzywa obrać, umyć i pokroić w kostkę. W garnku na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodać warzywa, liście laurowe, ziele angielskie, zalać wodą, doprawić solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw. Gdy warzywa są miękkie wyciągnąć ziele angielskie, liście laurowe i dokładnie zblendować. Doprawić pozostałymi przyprawami i w razie potrzeby dolać wody. Całość zagotować.
Podawać z łyżką kwaśnej śmietany.
Smacznego :)
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa z czarnej soczewicy (belugi)
Zupy
Zupa serowo-cebulowa
Zupy
Żurek na wędzonym boczku
Zupy
Żurek wielkanocny z pulpecikami z białej kiełbasy i tłuczonymi ziemniakami
Zupa z czarnej soczewicy (belugi)
Pomysł na sycącą zupę z dużą zawartością białka.
Odsłon: 38
Zupa serowo-cebulowa
Pyszna i aromatyczna zupa. bardzo sycąca i uwielbiana przez dzieci i dorosły...
Odsłon: 221