Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj jesienny klasyk - krem z dyni. Smak dyni podkreśliłam mnóstwem wyrazistych przypraw. Do tego dodałam trochę warzyw, aby zupa była jeszcze bardziej pożywna. Zapraszam. :)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6969
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30462
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29213
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6969
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30462
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29213
Składniki
Wszystkie warzywa obrać, umyć i pokroić w kostkę. W garnku na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodać warzywa, liście laurowe, ziele angielskie, zalać wodą, doprawić solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw. Gdy warzywa są miękkie wyciągnąć ziele angielskie, liście laurowe i dokładnie zblendować. Doprawić pozostałymi przyprawami i w razie potrzeby dolać wody. Całość zagotować.
Podawać z łyżką kwaśnej śmietany.
Smacznego :)