Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa którą zawsze robił moja babcia
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 54
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 155
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 54
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 155
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Składniki
Pokrojoną w kostkę dynię wrzucamy do garnka, zalewamy wodą gotujemy aż będzie miękka ok 10 minut. Odlewamy wodę i widelcem rozdrabniamy można także blenderem. W garnku gotujemy mleko z laską wanilii, dodajemy pure z dyni i sól.
Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy mąkę, sól i mieszamy łyżką do uzyskania w miarę gładkiej masy. Jeśli będzie potrzeba dodajemy odrobinę wody. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Ciasto nakładamy na mokrą deskę do krojenia. Zsuwamy je nożem z deski wprost do zupy. Gotujemy 2-3 minuty.