Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa którą zawsze robił moja babcia
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8662
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10288
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4670
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 743
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8662
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10288
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4670
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 743
Składniki
Pokrojoną w kostkę dynię wrzucamy do garnka, zalewamy wodą gotujemy aż będzie miękka ok 10 minut. Odlewamy wodę i widelcem rozdrabniamy można także blenderem. W garnku gotujemy mleko z laską wanilii, dodajemy pure z dyni i sól.
Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy mąkę, sól i mieszamy łyżką do uzyskania w miarę gładkiej masy. Jeśli będzie potrzeba dodajemy odrobinę wody. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Ciasto nakładamy na mokrą deskę do krojenia. Zsuwamy je nożem z deski wprost do zupy. Gotujemy 2-3 minuty.