Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1317
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4132
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1085
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1317
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4132
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1085
Składniki
Obraną i wydrążoną dynię kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka z wodą ( wody wlewamy taką ilość, aby przykryła dynię). Gotujemy ok. 20 minut, do miękkości. Następnie odcedzamy, miksujemy na gładką masę i pozostawiamy do przestudzenia. W trakcie, gdy pulpa stygnie, gotujemy mleko i przygotowujemy ciasto na lane kluski. Przepis na lane kluski: Jajka, mąkę i szczyptę soli miksujemy na lejące się ciasto ( w razie potrzeby możemy dodawać odrobinę mąki). Na wrzące mleko powoli wlewamy cienką strugą ciasto, cały czas mieszając w garnku z gotującym się mlekiem. Kluski w mleku gotujemy ok.2- 3 minut. Następnie dodajemy przecier z dyni i gotujemy ( ok. 1 minuty). Do tak przygotowanej zupy możemy dodać parę kropel aromatu migdałowego i cukier.