Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 90
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1671
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2857
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 90
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1671
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2857
Składniki
Obraną i wydrążoną dynię kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka z wodą ( wody wlewamy taką ilość, aby przykryła dynię). Gotujemy ok. 20 minut, do miękkości. Następnie odcedzamy, miksujemy na gładką masę i pozostawiamy do przestudzenia. W trakcie, gdy pulpa stygnie, gotujemy mleko i przygotowujemy ciasto na lane kluski. Przepis na lane kluski: Jajka, mąkę i szczyptę soli miksujemy na lejące się ciasto ( w razie potrzeby możemy dodawać odrobinę mąki). Na wrzące mleko powoli wlewamy cienką strugą ciasto, cały czas mieszając w garnku z gotującym się mlekiem. Kluski w mleku gotujemy ok.2- 3 minut. Następnie dodajemy przecier z dyni i gotujemy ( ok. 1 minuty). Do tak przygotowanej zupy możemy dodać parę kropel aromatu migdałowego i cukier.