Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna, słodka ale wyrazista zupa dyniowa, podkręcona mleczkiem kokosowym, imbirem i cynamonem. Arcyzupa:)
Zupa jest super bezproblemowa w przygotowaniu. Pieczemy dynię, a potem wszystko miksujemy. Ot, cała filozofia. Trochę więcej szczegółów? Proszę bardzo:)
Dynię piżmową (niesłusznie często myloną w Polsce z dynią butternut) kroimy w nieduże kawałki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Obficie skrapiamy oliwą z oliwek. Pieczemy w temperaturze 200 st.C przez 40 minut. Dynia powinna lekko zbrązowieć, ja na zdjęciu.
Kiedy przestygnie, odcinamy fragmenty skórki (jest to dużo łatwiej zrobić po upieczeniu niż obierać surową dynię), a miąższ dyni wrzucamy do garnka.
Dolewamy wywar warzywny, wkrawamy ugotowane w nim marchewki. Imbir obieramy i ścieramy na drobniutkiej tarce. Wlewamy mleko kokosowe i dodajemy cynamon. Wszystko miksujemy na gładki krem. Leciutko solimy i dodajemy pieprz. Arcydzieło jest gotowe!
Jedliście kiedykolwiek zupę ogórkową z ryżem ? Tak dobrze czytacie z ryżem i...
Odsłon: 2439
Laksa to zupa popularna w Malezji i Singapurze. W Polsce można kupić pastę, k...
Odsłon: 20
Świeża kapustka bez dodatku np. kukurydzy z puszki :-))
Odsłon: 1161
Nie musisz odmawiać sobie pysznych przyjemności, tylko dlatego, że jesteś weg...
Odsłon: 92
Laksa to zupa popularna w Malezji i Singapurze. W Polsce można kupić pastę, k...
Odsłon: 20
Świeża kapustka bez dodatku np. kukurydzy z puszki :-))
Odsłon: 1161
Nie musisz odmawiać sobie pysznych przyjemności, tylko dlatego, że jesteś weg...
Odsłon: 92
Składniki
Zupa jest super bezproblemowa w przygotowaniu. Pieczemy dynię, a potem wszystko miksujemy. Ot, cała filozofia. Trochę więcej szczegółów? Proszę bardzo:) Dynię piżmową (niesłusznie często myloną w Polsce z dynią butternut) kroimy w nieduże kawałki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Obficie skrapiamy oliwą z oliwek. Pieczemy w temperaturze 200 st.C przez 40 minut. Dynia powinna lekko zbrązowieć, ja na zdjęciu.
Kiedy przestygnie, odcinamy fragmenty skórki (jest to dużo łatwiej zrobić po upieczeniu niż obierać surową dynię), a miąższ dyni wrzucamy do garnka. Dolewamy wywar warzywny, wkrawamy ugotowane w nim marchewki. Imbir obieramy i ścieramy na drobniutkiej tarce. Wlewamy mleko kokosowe i dodajemy cynamon. Wszystko miksujemy na gładki krem. Leciutko solimy i dodajemy pieprz. Arcydzieło jest gotowe!
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa w azjatyckim stylu (z pastą laksa)
Zupy
zupa z zielonych warzyw
Zupy
Zupa buraczkowa z dodatkiem botwinki
Zupy
Szybka zupa fasolowa
Zupa w azjatyckim stylu (z pastą laksa)
Laksa to zupa popularna w Malezji i Singapurze. W Polsce można kupić pastę, k...
Odsłon: 20
zupa z zielonych warzyw
Wiosna na talerzu :) Zielona zupa z brokułami, bobem, groszkiem cukrowym i sz...
Odsłon: 80