Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i smaczna zupa na obiad.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 973
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5550
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8703
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17909
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 973
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5550
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8703
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17909
Składniki
Wykonanie: Dynię obrać, usunąć pestki, pokroić i udusić do miękkości razem z posiekaną cebulą z dodatkiem 1 łyżki masła. Warzywa obrać, pokroić, zalać litrem wody i ugotować wywar. Z mąki i masła przygotować zasmażkę i rozprowadzić zimnym wywarem. Ugotowaną dynię zmiksować, połączyć z zasmażką i wywarem bez warzyw, doprawić solą do smaku, po czym zaciągnąć śmietanką.