Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zupę dyniowa z musu dyniowego.
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 560
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75406
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1605
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 560
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75406
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1605
Składniki
Przygotowanie musu z dyni Dynie pokroić razem ze skórka na mniejsze kawałki i usunąć pestki. Kawałki dyni ułożyć skórka do dołu na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 35 minut (wbity widelec powinien łatwo wchodzić). Wyjąć z piekarnika i całkowicie ostudzić. Upieczony miąższ dyni wyjąć i zmiksować go blenderem na gładką masę. Wykonanie: Na maśle klarowanym zeszklić drobno pokrojoną, zeszklić. Do cebuli dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę, wszystko zalać bulionem, tak aby przykryło warzywa i gotować do miękkości. Gdy warzywa będą już miękkie dodać mus z dyni i wszystko razem zmiksować. Doprawić do smaku