Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zupę dyniowa z musu dyniowego.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10663
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10663
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Składniki
Przygotowanie musu z dyni Dynie pokroić razem ze skórka na mniejsze kawałki i usunąć pestki. Kawałki dyni ułożyć skórka do dołu na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 35 minut (wbity widelec powinien łatwo wchodzić). Wyjąć z piekarnika i całkowicie ostudzić. Upieczony miąższ dyni wyjąć i zmiksować go blenderem na gładką masę. Wykonanie: Na maśle klarowanym zeszklić drobno pokrojoną, zeszklić. Do cebuli dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę, wszystko zalać bulionem, tak aby przykryło warzywa i gotować do miękkości. Gdy warzywa będą już miękkie dodać mus z dyni i wszystko razem zmiksować. Doprawić do smaku