Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekka zupa (bez mięsa i cebuli) z serową wkładką - zamiast 2, 1 danie obiadowe :) i alternatywa do zupy dyniowej z mlekiem
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 844
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 132
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9251
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 844
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 132
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9251
Składniki
Dynie i kalarepę obieram, kroję i gotuję w ok. 1,5 l wody - 20 minut. Blenduję.
Dorzucam różyczki umytego brokuła i po szczypcie przypraw. Gotuję 5-8 minut.
Bundz kroję na kawałki (akurta trójkąciki jest wygodnie bo kupuje kawałek z koła, więc odcinam paski węższego końca). Wyśmienicie mięknie, lekko się roztapia i podkreśla delikatność zupy. Pyszne i sycące :)