Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekka zupa (bez mięsa i cebuli) z serową wkładką - zamiast 2, 1 danie obiadowe :) i alternatywa do zupy dyniowej z mlekiem
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 966
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 98
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 192
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1116
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 724
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 966
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 98
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 192
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1116
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 724
Składniki
Dynie i kalarepę obieram, kroję i gotuję w ok. 1,5 l wody - 20 minut. Blenduję.
Dorzucam różyczki umytego brokuła i po szczypcie przypraw. Gotuję 5-8 minut.
Bundz kroję na kawałki (akurta trójkąciki jest wygodnie bo kupuje kawałek z koła, więc odcinam paski węższego końca). Wyśmienicie mięknie, lekko się roztapia i podkreśla delikatność zupy. Pyszne i sycące :)