Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zupe krem z dyni z dodatkiem groszku ptysiowego.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 134
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9379
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 985
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 134
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9379
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 985
Składniki
Dynię obrać ze skórki, usunąć nasiona i miąższ pokroić w kostkę. Ziemniaki również obrać i pokroić w kostkę. W garnku na oliwie zeszklić pokrojoną w drobną kostkę oliwę. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę i zeszklić razem z cebulą. Następnie dodajemy dynię i ziemniaki, doprawić solą i smażyć co chwila mieszając przez ok 5 minut. Pod koniec dodać curry kurkumę.
Gdy już podsmażymy, dodać gorący bulion i zagotować. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień do średniego i gotować przez ok 10 minut. Świeże pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki i dodać do zupy. Wszystko dokładnie wymieszać i gotować przez ok 10 minut lub do miękkości warzyw. Po ugotowaniu zmiksować w blenderze. Zupę podawać z groszkiem ptysiowym i kleksem śmietany.