Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa rozgrzewająca z imbirem.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 207
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 180
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2652
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 207
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 180
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2652
Składniki
Dynie opłukać, pociąć usunąć pestki. Ziemniaki opłukać, obrać i pokroić w dużą kostkę. Marchewkę opłukać obrać i pokroić w talarki. Z dyni usunąć część nasienną, resztę pokroić w dużą kostkę (ze skórką, która podczas gotowania zmięknie). Imbir i cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać dynię, ziemniaki, krótko dusić. Zalać wywarem. Gotować ok 20 minut, zmiksować. Doprawić sokiem z cytryny, papryką, curry, solą i pieprzem do smaku.