Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa rozgrzewająca z imbirem.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11806
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 101
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8403
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155263
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1145
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11806
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 101
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8403
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155263
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1145
Składniki
Dynie opłukać, pociąć usunąć pestki. Ziemniaki opłukać, obrać i pokroić w dużą kostkę. Marchewkę opłukać obrać i pokroić w talarki. Z dyni usunąć część nasienną, resztę pokroić w dużą kostkę (ze skórką, która podczas gotowania zmięknie). Imbir i cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać dynię, ziemniaki, krótko dusić. Zalać wywarem. Gotować ok 20 minut, zmiksować. Doprawić sokiem z cytryny, papryką, curry, solą i pieprzem do smaku.