Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa rozgrzewająca z imbirem.
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 346
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 73
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 46
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 346
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 73
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 46
Składniki
Dynie opłukać, pociąć usunąć pestki. Ziemniaki opłukać, obrać i pokroić w dużą kostkę. Marchewkę opłukać obrać i pokroić w talarki. Z dyni usunąć część nasienną, resztę pokroić w dużą kostkę (ze skórką, która podczas gotowania zmięknie). Imbir i cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać dynię, ziemniaki, krótko dusić. Zalać wywarem. Gotować ok 20 minut, zmiksować. Doprawić sokiem z cytryny, papryką, curry, solą i pieprzem do smaku.