Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa dyniowa z imbirem

Zupa dyniowa z imbirem

Autor:

Przepisów i artykułów: 252 Ocena: 3022

Dodano:

Odsłon: 253

Pyszna zupa rozgrzewająca z imbirem.

Składniki

  • 1 ½ l wywaru z warzyw
  • ok 1 kg dyni
  • 3 średnie ziemniaki
  • 1 średnia cebula
  • ok 3 cm świeżego imbiru
  • 3 łyżki oleju z pestek dyni
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • szczypta curry
  • pieprz biały
  • papryka ostra
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa dyniowa z imbirem

Przygotowanie

  1. Dynie opłukać, pociąć usunąć pestki. Ziemniaki opłukać, obrać i pokroić w dużą kostkę. Marchewkę opłukać obrać i pokroić w talarki. Z dyni usunąć część nasienną, resztę pokroić w dużą kostkę (ze skórką, która podczas gotowania zmięknie). Imbir i cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać dynię, ziemniaki, krótko dusić. Zalać wywarem. Gotować ok 20 minut, zmiksować. Doprawić sokiem z cytryny, papryką, curry, solą i pieprzem do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń