Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i pyszna zupa. Z dodatkiem makaronu jest bardzo pożywna.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 375
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 375
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
Dynię i ziemniaki obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę, cebulę obrać i posiekać, pierś z kurczaka pokroić w kostkę.
Na patelni, na maśle podsmażyć cebulę, następnie dodać kurczaka. Chwilę razem smażyć. Przełożyć do większego garnka i zalać bulionem.
Dodać pomidory z puszki, ziemniaki, dynię i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać groszek oraz makaron. Gotować jeszcze 5 – 7 minut. Doprawić do smaku sosem sojowym, pieprzem oraz papryką.