Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 196 Ocena: 1470
Dodano: 19.02.2021
Odsłon: 322
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Warzywa obrać, z dyni usunąć nasiona. Ziemniaki i dynię pokroić na kawałki, cebulę w kostkę, imbir zetrzeć na tarce, papryczkę chili posiekać (połowę odłożyć do dekoracji zupy).
W sporym garnku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić cebulę, imbir i chili, dodać przyprawę curry, smażyć kilka minut do zeszklenia cebuli. Następnie dodać dynię i ziemniaki, wlać bulion i mleko kokosowe, gotować około 15-20 minut.
Gdy ziemniaki i dynia są miękkie dodać masło orzechowe, gotować jeszcze 2-3 minuty.
Zupę zblendować, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki. Orzeszki ziemne uprażyć na suchej patelni, ostudzić, posiekać. Zupę podawać z posiekaną kolendrą, chili i orzeszkami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

SprytnaChochla 22 lutegoZgłoś do usunięcia
Świetne połączenie! Masło orzechowe jest wspaniałym dodatkiem0 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 22 lutegoZgłoś do usunięcia
Pyszotka:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Dariusz-D 19 lutegoZgłoś do usunięcia
Pyszny przepis :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz