Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W dzieciństwie jej nie cierpiałam bo mama robiła tę zupę na mleku z lanymi kluseczkami ale ta...to inna bajka.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 530
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 1754
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 541
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 1867
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 530
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 1754
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 541
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 1867
Składniki
Dynię przekroić na 6 części. Usunąć pestki i miękki miąższ. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem. Skropić olejem i oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Piec 20 minut w 200 stopniach C. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju i zeszklić drobno pokrojoną cebulę oraz starą na drobnych oczkach marchew. Dusić chwilę, uważając by cebula za bardzo się nie przyrumieniła. Przełożyć do większego garnka. Dodać upieczoną i pokrojoną w kostkę dynię. Wlać 1,5 litra rosołu lub bulionu. Gotować 10 minut. Zestawić z ognia i zmiksować. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, imbir, kurkumę i carry. Na końcu wlać mleczko kokosowe i sok pomarańczowy. Całość zagotować. Doprawić . Zupę przed podaniem posypałam zrumienionymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Można podać z pestkami dyni i kleksem śmietanki lub greckiego jogurtu.