Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa El Mexicano

Zupa El Mexicano

Autor:

Przepisów i artykułów: 855 Ocena: 9310

Dodano:

Odsłon: 796

Takie dania zapewne każdy z Was lubi, zupa i drugie danie razem. Rozgrzewająca zupa w sam raz na jesienne dni.

Składniki

  • Składniki na kuleczki mięsne:
  • ½ kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 2 łyżki przyprawy gyros
  • 2 łyżki bułki tartej
  • Sól
  • Składniki na zupę:
  • ½ kg ziemniaków
  • 4 papryki czerwone
  • 1 cebula
  • 2 opakowania zupy cebulowej
  • 1000g sosu meksykańskiego w słoiczku
  • Sól
  • Szczypta chili
  • Olej do smażenia
  • 2 serki topione śmietankowe
  • ½ szklanki śmietany 30%
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Zupa El Mexicano

Przygotowanie

  1. 1. Wszystkie składniki na mięsne kuleczki łączymy ze sobą i robimy małe kotleciki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20 minut w 180°C.

  2. 2. Ziemianki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie.
    3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    4. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki, pod koniec prużenia wlewamy zupę cebulową rozrobioną w połowie szklanki zimnej wody, chwilkę gotujemy.
    5. Sos z paprykami wlewamy do ziemniaków, dodajemy sosy meksykańskie, doprawiamy chili.

  3. 6. Następnie łączymy z kuleczkami mięsnymi i zagęszczamy serkami topionymi rozrobionym w śmietanie.
    7. Chwilkę gotujemy aż serki nam się rozpuszczą.

  4. 8. Zupa gotowa.
    9. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń