Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie dania zapewne każdy z Was lubi, zupa i drugie danie razem. Rozgrzewająca zupa w sam raz na jesienne dni.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4876
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1006
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9432
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1404
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4876
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1006
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9432
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1404
Składniki
1. Wszystkie składniki na mięsne kuleczki łączymy ze sobą i robimy małe kotleciki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20 minut w 180°C.
2. Ziemianki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie. 3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki, pod koniec prużenia wlewamy zupę cebulową rozrobioną w połowie szklanki zimnej wody, chwilkę gotujemy. 5. Sos z paprykami wlewamy do ziemniaków, dodajemy sosy meksykańskie, doprawiamy chili.
6. Następnie łączymy z kuleczkami mięsnymi i zagęszczamy serkami topionymi rozrobionym w śmietanie. 7. Chwilkę gotujemy aż serki nam się rozpuszczą.
8. Zupa gotowa. 9. Smacznego.