Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie dania zapewne każdy z Was lubi, zupa i drugie danie razem. Rozgrzewająca zupa w sam raz na jesienne dni.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 20769
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8864
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 692
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8444
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 20769
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8864
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 692
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8444
Składniki
1. Wszystkie składniki na mięsne kuleczki łączymy ze sobą i robimy małe kotleciki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20 minut w 180°C.
2. Ziemianki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie. 3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki, pod koniec prużenia wlewamy zupę cebulową rozrobioną w połowie szklanki zimnej wody, chwilkę gotujemy. 5. Sos z paprykami wlewamy do ziemniaków, dodajemy sosy meksykańskie, doprawiamy chili.
6. Następnie łączymy z kuleczkami mięsnymi i zagęszczamy serkami topionymi rozrobionym w śmietanie. 7. Chwilkę gotujemy aż serki nam się rozpuszczą.
8. Zupa gotowa. 9. Smacznego.