Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie dania zapewne każdy z Was lubi, zupa i drugie danie razem. Rozgrzewająca zupa w sam raz na jesienne dni.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10967
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3568
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10967
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3568
Składniki
1. Wszystkie składniki na mięsne kuleczki łączymy ze sobą i robimy małe kotleciki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20 minut w 180°C.
2. Ziemianki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie. 3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki, pod koniec prużenia wlewamy zupę cebulową rozrobioną w połowie szklanki zimnej wody, chwilkę gotujemy. 5. Sos z paprykami wlewamy do ziemniaków, dodajemy sosy meksykańskie, doprawiamy chili.
6. Następnie łączymy z kuleczkami mięsnymi i zagęszczamy serkami topionymi rozrobionym w śmietanie. 7. Chwilkę gotujemy aż serki nam się rozpuszczą.
8. Zupa gotowa. 9. Smacznego.