Do góry

Zupy Przepis na:

zupa fasolowa

zupa fasolowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 353 Ocena: 4786

Dodano:

Odsłon: 373

zupka fit, zagęszczona zmiksowanymi warzywami, pyszna

Składniki

  • fasola biała 1 szkl
  • marchew 1 szt
  • pietruszka 1 szt
  • seler kawałek
  • por kawałek
  • cebula 1 szt
  • ziemniaki 5 szt
  • olej
  • sól, pieprz, majeranek, cząber, natka pietruszki
  • ew. bulion warzywny
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. fasolę umyć, namoczyć na noc w zimnej wodzie,
    2. namoczoną fasolę gotować w wodzie, w której się moczyła, jak ziarna zmiekna dodać pokrojone w kostkę ziemniaki (jeden ziemniak wrzucić w całości), marchew, pietruszkę, cebule i pora, selera wrzucić w całosci, dodać wody lub bulionu, posolic, gotować do miękkości,
    3. jak warzywa będą miękkie wyjąc całego ziemnika i selera, zmiksować i wlać do zupy, dodać zioła i natkę, zagotować, doprawić finalnie,





    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń