Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są momenty w których uwielbiamy wracać do naszej rodzimej, polskiej kuchni. Chociaż uwielbiamy nowe smaki, dzięki którym poszerzamy nasz horyzont kulinarny, naturą jest powrót do korzeni.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22476
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14757
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4555
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43864
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 583
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 582
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22476
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14757
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4555
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43864
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 583
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 582
Składniki
Fasolę moczymy przez noc. Płuczemy i zalewamy świeżą wodą. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień, dodajemy wędzone żeberka liście laurowe i ziele angielskie. Boczek kroimy w kostkę, kiełbasy jak lubimy, smażymy najpierw boczek, do wytopienia, później wrzucamy kiełbasę. Następnie dorzucamy posiekaną cebulę, szklimy, następnie czosnek, chwilę smażymy. Żeberka wyjmujemy. Mięso oddzielamy od kości. Ponownie wrzucamy do zupy. Po godzinie dodajemy starte na dużych oczkach warzywa, pokrojone w dużą kostkę, ziemniaki oraz boczek z kiełbasą. Gotujemy do miękkości warzyw. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy masło, roztapiamy, dodajemy mąkę, majeranek, chwilę smażymy (ciągle mieszamy), dodajemy wywar z zupy, rozprowadzamy, dodajemy do całości. Łączymy z zupą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.