Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są momenty w których uwielbiamy wracać do naszej rodzimej, polskiej kuchni. Chociaż uwielbiamy nowe smaki, dzięki którym poszerzamy nasz horyzont kulinarny, naturą jest powrót do korzeni.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 99
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101279
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5803
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 99
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101279
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5803
Składniki
Fasolę moczymy przez noc. Płuczemy i zalewamy świeżą wodą. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień, dodajemy wędzone żeberka liście laurowe i ziele angielskie. Boczek kroimy w kostkę, kiełbasy jak lubimy, smażymy najpierw boczek, do wytopienia, później wrzucamy kiełbasę. Następnie dorzucamy posiekaną cebulę, szklimy, następnie czosnek, chwilę smażymy. Żeberka wyjmujemy. Mięso oddzielamy od kości. Ponownie wrzucamy do zupy. Po godzinie dodajemy starte na dużych oczkach warzywa, pokrojone w dużą kostkę, ziemniaki oraz boczek z kiełbasą. Gotujemy do miękkości warzyw. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy masło, roztapiamy, dodajemy mąkę, majeranek, chwilę smażymy (ciągle mieszamy), dodajemy wywar z zupy, rozprowadzamy, dodajemy do całości. Łączymy z zupą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.