Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpyszniejsza zupa z pieczoną kiełbasą
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 23
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 23
Składniki
Fasolę namaczamy dzień wcześniej. Gotujemy w osolonej wodzie z namaczania przez 30 minut dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Kroimy kiełbasę i smażymy na suchej patelni, po usmażeniu dodajemy pokrojoną cebulę. Do fasoli dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew i pietruszkę, gotujemy 10 minut, dolewamy rosołu i dokładamy kiełbasę z cebulą z patelni. Przykrywamy i gotujemy do miękkości ziemniaków. Doprawiamy pieprzem i majerankiem. Smacznego :)