Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa fasolowa

Przepis dnia 2020-05-20
Zupa fasolowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 243

Dodano:

Odsłon: 2451

Najpyszniejsza zupa z pieczoną kiełbasą

Składniki

  • Fasola 2 garści
  • Kiełbasa śląska 30 cm
  • Ziemniaki 2 szt
  • Marchewka 1 szt
  • Pietruszka mała 1 szt
  • Cebula 2 szt
  • Majeranek 2 łyżeczki
  • Sól i pieprz
  • Rosół
  • Liść laurowy i ziele angielskie
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa fasolowa

Przygotowanie

  1. Fasolę namaczamy dzień wcześniej. Gotujemy w osolonej wodzie z namaczania przez 30 minut dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
    Kroimy kiełbasę i smażymy na suchej patelni, po usmażeniu dodajemy pokrojoną cebulę.
    Do fasoli dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew i pietruszkę, gotujemy 10 minut, dolewamy rosołu i dokładamy kiełbasę z cebulą z patelni.
    Przykrywamy i gotujemy do miękkości ziemniaków. Doprawiamy pieprzem i majerankiem.
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

PogoOla 16 maja wyglada przepysznie
bardzo ładne zdjęcie

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń