Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i sycąca zupa. Przepis pochodzi z 408. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5348
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 731
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3700
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 416
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 2130
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5348
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 731
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3700
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 416
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 2130
Składniki
Fasolę namoczyć dzień wcześniej. Następnego dnia odcedzić i przepłukać na sicie.
Żeberka pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do garnka. Dodać namoczoną fasolę. Wlać ok. 2 l wody. Posolić. Przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Przykryć i gotować przez ok. 1 godzinę (w szybkowarze wystarczy 30 minut).
Dodać warzywa (oprócz cebuli) pokrojone w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawić roztartym w dłoniach majerankiem. Gotować przez ½ godziny.
Boczek pokroić w paseczki i usmażyć na suchej patelni. Dodać posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli, wsypać mąkę i zrobić zasmażkę. Wlać trochę gorącej zupy, wymieszać i przełożyć do garnka.
Podawać z pieczywem. Można udekorować pietruszką.