Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i sycąca zupa. Przepis pochodzi z 408. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13075
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2455
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3600
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4458
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13075
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2455
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3600
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4458
Składniki
Fasolę namoczyć dzień wcześniej. Następnego dnia odcedzić i przepłukać na sicie.
Żeberka pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do garnka. Dodać namoczoną fasolę. Wlać ok. 2 l wody. Posolić. Przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Przykryć i gotować przez ok. 1 godzinę (w szybkowarze wystarczy 30 minut).
Dodać warzywa (oprócz cebuli) pokrojone w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawić roztartym w dłoniach majerankiem. Gotować przez ½ godziny.
Boczek pokroić w paseczki i usmażyć na suchej patelni. Dodać posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli, wsypać mąkę i zrobić zasmażkę. Wlać trochę gorącej zupy, wymieszać i przełożyć do garnka.
Podawać z pieczywem. Można udekorować pietruszką.