Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa,nie jest pracochłonna,ale dość kaloryczna.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Fasolę oczyszczamy z grubych włókien,myjemy,kroimy na paseczki,marchewkę obieramy i kroimy w kostkę.Wkładamy do garnka i zalewamy ok 2 litrami wody,solimy,pieprzymy i doprowadzamy do gotowania i później gotujemy ok 15 minut.
Jajko mieszamy z 3 łyżkami mąki,(jak zbyt gęste dodać trochę wody).Z ciasta robimy kluseczki do zupy.
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę,podsmażamy na maśle kilka minut ,następnie wsypujemy łyżkę mąki,mieszamy i wlewamy do zupy.Mieszamy dokładnie zupę.Gotujemy ok 5 minut.
Doprawiamy do smaku kucharkiem lub kostką rosołową.Jeżeli ktoś lubi zieloną pietruszkę może ją także dodać.