Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna :)
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4832
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4772
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44696
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 349
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4832
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4772
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44696
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 349
Składniki
Fasolę moczymy przez ok. 12 godzin w wodzie wraz z zielem angielskim i listkami laurowymi. Gdy fasola zmięknie przelewamy wraz z wodą i przyprawami do garnka, uzupełniamy wodą o ok. 2 litry, wkładamy żeberka i gotujemy ok. 1,5 godziny na małym ogniu, po czym dodajemy pokrojoną w kostkę marchew, pietruszkę i seler. Gotujemy razem ok. pół godziny (wtedy fasola powinna być już miękka, jeśli nie - gotujemy aż zmięknie). Ok. 10 minut prze końcem gotowania dorzucamy sparzone, obrane, starte na grubej tarce pomidory. W rondlu rozgrzewamy 3 łyżki oleju i szklimy drobno posiekaną w kostkę cebulę. Gdy cebulka zacznie się rumienić, dodajemy mąkę i robimy zasmażkę, którą następnie dodajemy do zupy. Gotujemy razem przez ok. 5 minut. Na koniec dorzucamy majeranek pieprz , czerwoną paprykę i sól gdy jest jej za mało.