Zupy Przepis na:
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
kości dobrze opłukać i wstawić do gotowania
zebrac "szumowiny" z wody i dodać fasole
gdy fasola będzie miękka wyciągamy kości i dodajemy pokrojoną w kostke kiełbaske i boczek
kości obieramy i dodajemy mięsko do zupy
dodajemy wszystkie przyprawy
dodajemy przecier pomidorowy
na końcu dokładamy do zupy troszke śmietany
Go tujemy na koniec jeszcze z 5 minutek:))
SMACZNEGO!!!
Nie podaje dokłądnych proporcji gdyż wiem, że niektórzy z Państwa wolą w zupie wiecej mięska , niektórzy mniej. Czasem robi sie taką fasolową na gęsto i wychodzi fasolka po bretońsku.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

alicja 03 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Elkamor ty w końcu pokaż na co cię stać,zamieść jakieś przepisy a potem komentuj.Bo jak narazie obserwuję to nikt nie umie gotować według ciebie55 Kto głosował? | Odpowiedz

POMPOLINA 02 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
jak kto woli54 Kto głosował? | Odpowiedz

Elkamor 02 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Doprawdy,nie rozumiem po co dodawać do tej zupy kostki rosołowe??Pozdrawiam2 Kto głosował? | Odpowiedz