Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś ugotowałam zupę fasolową na mięsie z kurczaka. Zupa raczej z tych delikatnych, choć dość gęsta. Dodałam do niej podstawowe warzywa i dla podkręcenia smaku trochę sosu sojowego. Zupka wyszła bardzo smaczna, idealna na dzisiejszą pogodę.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 496
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 432
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 496
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 432
Składniki
Fasolę wieczorem, dzień przed gotowaniem, zalałam zimną wodą i pozostawiłam na całą noc do namoczenia. Następnego dnia fasolę razem z wodą, w której się moczyła przelałam do dużego garnka i zagotowałam. Dodałam do niej umyte pałki z kurczaka. Ziemniaki obrałam, opłukałam i pokroiłam w większą kostkę. Marchewki obrałam i pokroiłam w kostkę. Pietruszkę obrałam i pokroiłam w drobniutką kosteczkę. Pora również drobno posiekałam. Wszystkie warzywa dodałam do gotującej się zupy. Cebulę obrałam, posiekałam i przesmażyłam na oleju. Na koniec doprawiłam ją pieprzem ziołowym i solą i również dołożyłam do garnka z zupą. Dodałam natkę pietruszki i posiekany koperek. Włożyłam wszystkie pozostałe przyprawy i gotowałam zupę tak długo, aż fasola i mięso były mięciutkie. W tym czasie również pozostałe warzywa się ugotują. Pod koniec gotowania zupę można dodatkowo doprawić, gdyby jakiejś przyprawy brakowało w smaku. Gorąc zupę rozlałam na talerze. Można ją podać dodatkowo ze świeżym pieczywem.