Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca, bardzo smaczna zupa fasolowa ugotowana na białej kiełbasie. Do ugotowania zupy nie używamy soli, gdyż zawarta sól w wędzonce i paście rosołowej jest wystarczająca, chyba że ktoś lubi więcej słoną, ten sobie dosoli.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 776
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1919
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 428
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 776
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1919
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 428
Składniki
Fasolę wsypujemy do miski i zalewamy zimną wodą, moczymy około 2 godziny. Po czasie moczenia, fasolę płuczemy pod zimną wodą i wrzucamy do garnka z 2 litrami wody. Gotujemy 1 godzinę, jeżeli fasola jest na 80 % miękka, dokładamy pokrojone w kostkę ziemniaki, obraną, wymytą marchew z korzeniem pietruszki, liście laurowe, ziele angielskie, pastę rosołową, suche przyprawy i pokrojoną białą kiełbasę.
Gotujemy jeszcze z 30 minut, doprawiamy do smaku i zabielamy zupę. Zupę podajemy na gorąco z pieczywem. Smacznego!!!