Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca, bardzo smaczna zupa fasolowa ugotowana na białej kiełbasie. Do ugotowania zupy nie używamy soli, gdyż zawarta sól w wędzonce i paście rosołowej jest wystarczająca, chyba że ktoś lubi więcej słoną, ten sobie dosoli.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2038
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 30
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3075
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2038
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 30
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3075
Składniki
Fasolę wsypujemy do miski i zalewamy zimną wodą, moczymy około 2 godziny. Po czasie moczenia, fasolę płuczemy pod zimną wodą i wrzucamy do garnka z 2 litrami wody. Gotujemy 1 godzinę, jeżeli fasola jest na 80 % miękka, dokładamy pokrojone w kostkę ziemniaki, obraną, wymytą marchew z korzeniem pietruszki, liście laurowe, ziele angielskie, pastę rosołową, suche przyprawy i pokrojoną białą kiełbasę.
Gotujemy jeszcze z 30 minut, doprawiamy do smaku i zabielamy zupę. Zupę podajemy na gorąco z pieczywem. Smacznego!!!