Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa fasolowa z cielęciną

Zupa fasolowa z cielęciną

Autor:

Przepisów i artykułów: 2120 Ocena: 47369

Dodano:

Odsłon: 155

Nie będziemy owijać w bawełnę. Cudowne zestawienie, z niesamowicie kruchą cielęciną.

Składniki

  • 2 marchewki
  • 3 duże ziemniaki
  • 1,5 litra rosołu drobiowego
  • 4 łyżki żółtej soczewicy
  • 350 g cielęciny
  • 1 łyżka oleju
  • 1 por
  • 90 g koncentratu pomidorowego
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 łyżka szałwii
  • 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchew i ziemniaki obieramy. Jedne kroimy w talarki, większe w pół, ziemniaki zaś w kostkę (dużą). Przekładamy do garnka, wsypując soczewicę, zalewamy zimnym rosołem, gotujemy 10 min od momentu zawrzenia.
    W tym samym czasie, cielęcinę kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju, pod koniec dodajemy pokrojony w piórka por (do zeszklenia). Dodajemy do zupy, chwilę gotujemy.
    Koncentrat pomidorowy mieszamy z fasolą i zalewą, dodajemy do zupy razem z szałwią i papryką mieloną, dokładnie rozprowadzając.

    Gotujemy przez chwilę, do smaku doprawiając solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń