Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie będziemy owijać w bawełnę. Cudowne zestawienie, z niesamowicie kruchą cielęciną.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413963
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2210
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413963
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2210
Składniki
Marchew i ziemniaki obieramy. Jedne kroimy w talarki, większe w pół, ziemniaki zaś w kostkę (dużą). Przekładamy do garnka, wsypując soczewicę, zalewamy zimnym rosołem, gotujemy 10 min od momentu zawrzenia. W tym samym czasie, cielęcinę kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju, pod koniec dodajemy pokrojony w piórka por (do zeszklenia). Dodajemy do zupy, chwilę gotujemy. Koncentrat pomidorowy mieszamy z fasolą i zalewą, dodajemy do zupy razem z szałwią i papryką mieloną, dokładnie rozprowadzając. Gotujemy przez chwilę, do smaku doprawiając solą i pieprzem.