Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa fasolowa z pastą tymiankową

Zupa fasolowa z pastą tymiankową

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14717

Dodano:

Odsłon: 0

Przepis wart wypróbowania: "Zupa fasolowa z pastą tymiankową"

Składniki

  • 40 dag fasolki szparagowej
  • 80 dag młodych ziemniaków
  • pęczek tymianku
  • 6 gałązek bazylii
  • puszka białej fasoli
  • 5 dag migdałów
  • 5 dag parmezanu
  • 6 łyżek oliwy
  • 1 i 1/2 litra bulionu drobiowego
  • 12 pomidorków
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zioła opłucz, osusz. Zmiksuj na gładko z migdałami, parmezanem i oliwą. Pastę przypraw solą oraz pieprzem. Ziemniaki obierz, strączki fasolki oczyść. Przygotowane warzywa pokrój na kawałeczki. Fasolę z puszki osącz na sitku.

  2. Ziemniaki włóż do garnka, zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj 15 minut. W połowie czasu gotowania dodaj zieloną fasolkę.

  3. Kiedy ziemniaki i fasolka będą już prawie miękkie, do zupy dodaj połówki pomidorków i białą fasolę. Przypraw solą i pieprzem. Zupę rozlej do talerzy. Podawaj z przygotowaną pastą. Udekoruj wg uznania.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń