Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis kuchni greckiej. Pyszna, lekka a jednocześnie pożywna oraz prosta w wykonaniu zupka:) W sam raz na ciepłe dni:)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119472
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9011
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3233
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119472
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9011
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3233
Składniki
Fasolę wypłukać zalać wodą i odstawić na noc. Następnie do wody, w której fasola się moczyła wrzucić gałązki rozmarynu. Gotować do chwili, aż fasola zacznie robić się miękka. Wyjąć gałązki rozmarynu.
W tym czasie cebulę, marchewkę oraz obrane ze skórki pomidory kroimy w kostkę. Seler kroimy w półplasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy warzywa i smażymy przez około 5 minut. Następnie warzywa przekładamy do garnka, dodajemy fasolę wraz z wodą, w której się gotowała oraz suszony rozmaryn. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy na wolnym ogniu do chwili, aż wszystkie warzywa i fasola będą miękkie (około 15 - 20 minut). Podajemy z ćwiartkami cytryny. Smacznego:)