Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis kuchni greckiej. Pyszna, lekka a jednocześnie pożywna oraz prosta w wykonaniu zupka:) W sam raz na ciepłe dni:)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8671
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7267
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4971
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327938
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8671
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7267
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4971
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327938
Składniki
Fasolę wypłukać zalać wodą i odstawić na noc. Następnie do wody, w której fasola się moczyła wrzucić gałązki rozmarynu. Gotować do chwili, aż fasola zacznie robić się miękka. Wyjąć gałązki rozmarynu.
W tym czasie cebulę, marchewkę oraz obrane ze skórki pomidory kroimy w kostkę. Seler kroimy w półplasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy warzywa i smażymy przez około 5 minut. Następnie warzywa przekładamy do garnka, dodajemy fasolę wraz z wodą, w której się gotowała oraz suszony rozmaryn. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy na wolnym ogniu do chwili, aż wszystkie warzywa i fasola będą miękkie (około 15 - 20 minut). Podajemy z ćwiartkami cytryny. Smacznego:)