Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis kuchni greckiej. Pyszna, lekka a jednocześnie pożywna oraz prosta w wykonaniu zupka:) W sam raz na ciepłe dni:)
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 506
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 840
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 506
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 840
Składniki
Fasolę wypłukać zalać wodą i odstawić na noc. Następnie do wody, w której fasola się moczyła wrzucić gałązki rozmarynu. Gotować do chwili, aż fasola zacznie robić się miękka. Wyjąć gałązki rozmarynu.
W tym czasie cebulę, marchewkę oraz obrane ze skórki pomidory kroimy w kostkę. Seler kroimy w półplasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy warzywa i smażymy przez około 5 minut. Następnie warzywa przekładamy do garnka, dodajemy fasolę wraz z wodą, w której się gotowała oraz suszony rozmaryn. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy na wolnym ogniu do chwili, aż wszystkie warzywa i fasola będą miękkie (około 15 - 20 minut). Podajemy z ćwiartkami cytryny. Smacznego:)