Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa Fasolowa z ryżem

Zupa Fasolowa z ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 164 Ocena: 628

Dodano:

Odsłon: 101

polecam

Składniki

  • wywar z warzyw 1,5 L
  • fasola perłowa 1 szkl
  • cebula
  • papryka 2 strąki
  • tłuszcz
  • ryż 8-9 łyżek
  • śmietana 18 proc 1/2 szkl
  • sól
  • Pieprz
  • papryka słodka mielona
  • curry
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa Fasolowa z ryżem

Przygotowanie

  1. Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimnym wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem ugotować. Cebulę i paprykę oczyścić, opłukać i pokrajać w kostkę i podsmażyć, dodać do fasoli pod koniec gotowania razem z opłukanym ryżem i ugotować do miękkości. Następnie połączyć ze śmietaną, chwilę pogotować, doprawić do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń