Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna, pożywna i sycąca zupa na wędzonce z drobną fasolką i ziemniakami to wielokrotnie sprawdzony i prosty przepis idealny na chłodne jesienne dni. Zupa fasolowa to prosta w przygotowaniu potrawa, pełnowartościowy posiłek, który może stanowić główne danie obiadowe.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 629
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 629
Składniki
Do garnka wrzucamy opłukaną fasolę i namaczamy ją w zimnej wodzie kilka godzin. Po tym czasie do fasoli dolewamy około 2 litry zimnej wody, dodajemy wędzoną kość, liście laurowe oraz ziele angielskie. Całość gotujemy około 40 minut.
Obraną cebulę drobno siekamy i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i całość rumienimy od czasu do czasu mieszając. Obrane i opłukane ziemniaki kroimy w niewielką kostkę, a marchewkę, pietruszkę oraz seler na mniejsze kawałki. Gotujący się wywar w razie potrzeby uzupełniamy wodą a następnie dodajemy do niego pokrojone ziemniaki oraz włoszczyznę: marchewkę i pietruszkę oraz pokrojony seler, wrzucamy również zrumienioną cebulkę z czosnkiem, wszystko mieszamy i gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania zupę doprawiamy solą, mielonym pieprzem oraz majerankiem.