Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa fasolowo-ziemniaczana.

Zupa fasolowo-ziemniaczana.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 18234

Dodano:

Odsłon: 2352

Dla odmiany fasolki po bretońsku wyszła ta przepyszna zupka,którą bardzo polecam:)

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa fasolowo-ziemniaczana.

Przygotowanie

  1. Umytą fasolkę namoczyć na noc.Na drugi dzień gotować w wodzie w której się moczyła na pół miękko.
    Jarzyny pokroić , dodać do zupy.Dodać ziele i liście laurowe.
    Por i cebulę pokroić i usmażyć na złoty kolor -dodać do zupy.
    Wrzucić pokrojoną w talarki i podsmażoną kiełbasę..Wszystko gotować do miękkości warzyw i fasolki.
    Pod koniec dodać pokrojone ziemniaki w kostkę ,koncentrat pomidorowy ,doprawić do smaku majerankiem,pieprzem ,solą .
    Gotować około 10min.



    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń