Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa na chlebie razowym. Franciszkanie dolewali do niej nalewkę goździkową u mnie są mielone goździki. Zbliżają się ŚWIĘTA WIELKANOCNE więc do zupy zamiast wędzonej kiełbasy dodałam białą kiełbasę parzoną.
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 808
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7708
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 110
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 116
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 808
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7708
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 110
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 116
Składniki
Pokrój chleb w kostkę i przesmaż na patelni z odrobiną masła lub oleju. Bulion doprowadź do wrzenia, dodaj przesmażony chleb. Gotuj pod pokrywką do momentu rozpadnięcia się chleba. Po 3 minutach dodaj przyprawy , dalej gotuj, czasami przemieszaj . W sumie gotujemy ok. kilkanaście minut. Pozostałe kromki chleba kroimy w kostkę a kiełbasę w plasterki. Wszystko przesmażamy na patelni do przyrumienienia. Zupę rozlewamy do talerzy, dodajemy podsmażony chleb i kiełbasę. Ps. Jeśli chcecie gładszą konsystencję zupę możecie zblendować.