Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa na chlebie razowym. Franciszkanie dolewali do niej nalewkę goździkową u mnie są mielone goździki. Zbliżają się ŚWIĘTA WIELKANOCNE więc do zupy zamiast wędzonej kiełbasy dodałam białą kiełbasę parzoną.
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 31
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 113
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 93
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 257
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 31
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 113
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 93
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 257
Składniki
Pokrój chleb w kostkę i przesmaż na patelni z odrobiną masła lub oleju. Bulion doprowadź do wrzenia, dodaj przesmażony chleb. Gotuj pod pokrywką do momentu rozpadnięcia się chleba. Po 3 minutach dodaj przyprawy , dalej gotuj, czasami przemieszaj . W sumie gotujemy ok. kilkanaście minut. Pozostałe kromki chleba kroimy w kostkę a kiełbasę w plasterki. Wszystko przesmażamy na patelni do przyrumienienia. Zupę rozlewamy do talerzy, dodajemy podsmażony chleb i kiełbasę. Ps. Jeśli chcecie gładszą konsystencję zupę możecie zblendować.