Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa na chlebie razowym. Franciszkanie dolewali do niej nalewkę goździkową u mnie są mielone goździki. Zbliżają się ŚWIĘTA WIELKANOCNE więc do zupy zamiast wędzonej kiełbasy dodałam białą kiełbasę parzoną.
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7649
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2672
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71161
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7649
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2672
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71161
Składniki
Pokrój chleb w kostkę i przesmaż na patelni z odrobiną masła lub oleju. Bulion doprowadź do wrzenia, dodaj przesmażony chleb. Gotuj pod pokrywką do momentu rozpadnięcia się chleba. Po 3 minutach dodaj przyprawy , dalej gotuj, czasami przemieszaj . W sumie gotujemy ok. kilkanaście minut. Pozostałe kromki chleba kroimy w kostkę a kiełbasę w plasterki. Wszystko przesmażamy na patelni do przyrumienienia. Zupę rozlewamy do talerzy, dodajemy podsmażony chleb i kiełbasę. Ps. Jeśli chcecie gładszą konsystencję zupę możecie zblendować.