Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa gołąbkowa zamiast gołąbków? Czemu nie. Przepis na zupę gołąbkową znalazłam dawno temu w którejś z kolorowych gazet. Zupa gołąbkowa na prawdę smakuje i pachnie jak nasze gołąbki, a robi się ją znacznie szybciej. Składniki te same, tylko danie płynne:-). Z podanej ilości składników wychodzi duży gar zupy. Równie dobrze, jak nie lepiej, smakuje na drugi dzień, więc można pokusić się o zrobienie takiej dużej porcji zupy, jeśli rodzina składa się z kilku osób. Danie właściwie jednogarnkowe - z powodzeniem wystarczy za cały obiad. Zupa smakuje najlepiej z młodą kapustą, więc teraz będzie ten czas, aby ją przygotować, ale zimową porą też można ją z powodzeniem przyrządzić i również wyśmienicie smakuje.
Rolada gołąbkowa to alternatywa dla naszych polskich gołąbków. Jak dla mnie j...
Odsłon: 18277
Z okazji Wielkanocy możemy przygotować gołąbki, ale nieco w innym wydaniu. Go...
Odsłon: 650
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 138
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 89
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 636
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1635
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 138
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 89
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 636
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1635
Składniki
Kapustę dość grubo szatkujemy
Mięso mielimy, cebulę drobno siekamy
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę. Dodajemy mięso oprószone solą i pieprzem i smażymy mieszając, aby nie pozbijało się w grudki
W garnku zagotowujemy ok 3 litry wody
Usmażone mięso przekładamy do garnka z wodą i gotujemy ok 30 minut
Następnie do wody z mięsem dodajemy przepłukany ryż, gotujemy ok 5 minut i dodajemy posiekaną kapustę i gotujemy kolejne 10 minut. W tym czasie solimy i doprawiamy pieprzem
Na koniec do zupy dodajemy przecier. Wcześniej można go rozprowadzić w szklance lub dwóch przegotowanej wody ( zależy jaka gęsta jest zupa i jaką gęstość chcemy uzyskać ). Zagotowujemy i ewentualnie gotujemy jeszcze chwilę, jeśli kapusta nie jest jeszcze zbyt miękka ( młodej wystarcza zazwyczaj 10-15 minut ).
Na koniec smakujemy i ewentualnie jeszcze doprawiamy
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa krem z białych szparagów z koperkiem
Zupy
Zupa naleśnikowa
Zupy
Zupa porowa z mięsem mielonym
Zupy
Zupa szpinakowa
Zupa krem z białych szparagów z koperkiem
Prosta i smaczna zupa krem z białych szparagów z dodatkiem koperku. W maju ko...
Odsłon: 105
Zupa naleśnikowa
Esencjonalny bulion wołowy podany z naleśnikami to fantastyczny pomysł na dan...
Odsłon: 4385