Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa gołąbkowa czyli zaskakująco pyszna, gęsta, sycąca i pożywna zupa na bazie kapusty i mielonego mięsa to wspaniała alternatywa dla tradycyjnych gołąbków. Zupa gołąbkowa to prosta w przygotowaniu potrawa, pełnowartościowy posiłek, który może stanowić główne danie obiadowe.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5814
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9633
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 291
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5814
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9633
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 291
Składniki
Obraną cebulę drobno siekamy. Ząbki czosnku kroimy w plastry. Obraną marchewkę kroimy w plasterki. Białą kapustę szatkujemy.
Do dużego garnka z niewielką ilością rozgrzanego oleju wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek, wszystko krótko podsmażamy, od czasu do czasu mieszamy. Do cebuli i czosnku dodajemy mielone mięso i całość smażymy do momentu aż mięso straci różowy kolor, często mieszamy. Następnie wrzucamy pokrojoną marchew, wszystko razem łączymy i podsmażamy około 5 minut. Do garnka z warzywami i mięsem wrzucamy poszatkowaną kapustę, wlewamy bulion, całość mieszamy i zagotowujemy. Następnie dodajemy surowy ryż, ziele angielskie, liść laurowy oraz słodką paprykę, wszystko mieszamy i gotujemy około 20-30 minut aż kapusta będzie miękka a ryż się rozpadnie. Po tym czasie do zupy dodajemy pomidory z puszki, całość doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i gotujemy jeszcze około 15 minut, po czym zdejmujemy z ognia. Tak przygotowaną zupę podajemy z posiekaną natką pietruszki.