Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa gołąbkowa czyli zaskakująco pyszna, gęsta, sycąca i pożywna zupa na bazie kapusty i mielonego mięsa to wspaniała alternatywa dla tradycyjnych gołąbków. Zupa gołąbkowa to prosta w przygotowaniu potrawa, pełnowartościowy posiłek, który może stanowić główne danie obiadowe.
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 487
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 659
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1092
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 120
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 186
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6040
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 487
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 659
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1092
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 120
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 186
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6040
Składniki
Obraną cebulę drobno siekamy. Ząbki czosnku kroimy w plastry. Obraną marchewkę kroimy w plasterki. Białą kapustę szatkujemy.
Do dużego garnka z niewielką ilością rozgrzanego oleju wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek, wszystko krótko podsmażamy, od czasu do czasu mieszamy. Do cebuli i czosnku dodajemy mielone mięso i całość smażymy do momentu aż mięso straci różowy kolor, często mieszamy. Następnie wrzucamy pokrojoną marchew, wszystko razem łączymy i podsmażamy około 5 minut. Do garnka z warzywami i mięsem wrzucamy poszatkowaną kapustę, wlewamy bulion, całość mieszamy i zagotowujemy. Następnie dodajemy surowy ryż, ziele angielskie, liść laurowy oraz słodką paprykę, wszystko mieszamy i gotujemy około 20-30 minut aż kapusta będzie miękka a ryż się rozpadnie. Po tym czasie do zupy dodajemy pomidory z puszki, całość doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i gotujemy jeszcze około 15 minut, po czym zdejmujemy z ognia. Tak przygotowaną zupę podajemy z posiekaną natką pietruszki.