Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i pożywna zupa. Z kaszą i mięsem to pełnowartościowy posiłek.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 195
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 43
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 11
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 10
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 195
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 43
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 11
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 10
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w pióra, zeszklić na oleju, dodać mięso mielone, doprawić solą i pieprzem, podsmażyć. Kapustę pokroić w kostkę. Marchew, pietruszkę, seler obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pora pokroić w półplasterki. Warzywa przekładamy do garna, zalewamy wodą. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, majeranek. Gotujemy 20minut. P tym czasie dodajemy kaszę, gotujemy do jej miękkości. Następnie dodajemy mięso z cebulą, przecier pomidorowy i doprawiamy. Całość chwilę gotujemy, na koniec posypujemy koperkiem.