Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24875
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6015
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 262
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24875
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6015
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 262
Składniki
Gdy wszystko mamy miękkie wlewamy pokrojone pomidory z puszki oraz Passate pomidorową dokładamy posiekaną natkę pietruszki oraz Vegeta natur , cukier , ponownie mieszamy , doprawiamy do smaku pieprzem czarnym , maggi , soli , papryki , zagotowujemy .
W dużym garnku rozgrzewamy olej , dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i smażymy na złoty kolor . Gdy cebula zaczyna się złościć przeciskamy do niej przez praskę czosnek , smażymy około 5 minut . Do gotowej cebuli dokładamy mięso i smażymy do stracenia surowości dodając ostrą i słodką paprykę , gałkę muszkatołową , pieprz czarny mielony , curry , majeranek . Smażymy około 20 minut , po upływie tego czasu dorzucamy pokrojoną lub startą na dużych oczkach marchewkę . Smażymy 10 minut .
Gdy mięso z marchewką mamy gotowe dodajemy pokrojoną kapustę , przepłukany ryż biały oraz wlewamy rosół/bulion (przepis na mój czysty rosół znajdziecie poniżej) do całości dokładamy sól , liście laurowe , kulki pieprzu czarnego i ziela angielskiego . Dokładnie mieszamy , zagotowujemy i gotujemy do miękkości ryżu , kapusty około 20 minut na średniej mocy palnika .