Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oj tak! Zobaczyliśmy kaszankę w ladzie i od razu zapragnęliśmy. Tym bardziej, że pierwszy raz spotkaliśmy się w wersji z bazylią i papryką. Na jej bazie powstała zupa, smaczna , syta i mega aromatyczna.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 43
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 102
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10327
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 108
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 983
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 43
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 102
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10327
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 108
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 983
Składniki
Kaszankę obieramy z osłonki, kroimy na plasterki i smażymy na rozgrzanym oleju razem z posiekaną cebulą. Następnie dodajemy sos, mieszamy i zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy przyprawy. Do zupy wrzucamy poszatkowaną kapustę, kaszę i gotujemy do miękkości tych składników. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.