Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca, smaczna zupa. Młoda kapusta i koperek nadają zupie wiosennego smaku i aromatu.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112789
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 96
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 223
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 353
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 632
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112789
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 96
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 223
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 353
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 632
Składniki
W garnku, na oleju zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać mielone mięso i dusić, mieszać, aż mięso straci surowość. Dodać starte na tarce na grubych oczkach marchewki, pietruszkę i selera. Jeszcze dusić wszystko razem przez kilka minut. Mieszać. Dodać 1,5 - 2 litry przegotowanej wody. Gotować 15 min. Dodać wypłukany ryż i pomidory z puszki. Gotować na wolnym ogniu. Mieszać od czasu do czasu, żeby ryż nie przykleił się do dna. Dodać pokrojoną w grubsze kawałki kapustę. Jeszcze 10 min. gotować. Na koniec dodać sok z cytryny, cukier, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku oraz pokrojony drobno koperek. Troszkę koperku zostawić, żeby oprószyć jeszcze zupę na talerzu. Zupa gotowa, można zajadać. Smacznego.