Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca, smaczna zupa. Młoda kapusta i koperek nadają zupie wiosennego smaku i aromatu.
Apetyczne pistacjowe sztabki zainspirowane słodkościami z kuchni bliskowschod...
Odsłon: 865
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 2485
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5711
Apetyczne pistacjowe sztabki zainspirowane słodkościami z kuchni bliskowschod...
Odsłon: 865
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 2485
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5711
Składniki
W garnku, na oleju zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać mielone mięso i dusić, mieszać, aż mięso straci surowość. Dodać starte na tarce na grubych oczkach marchewki, pietruszkę i selera. Jeszcze dusić wszystko razem przez kilka minut. Mieszać. Dodać 1,5 - 2 litry przegotowanej wody. Gotować 15 min. Dodać wypłukany ryż i pomidory z puszki. Gotować na wolnym ogniu. Mieszać od czasu do czasu, żeby ryż nie przykleił się do dna. Dodać pokrojoną w grubsze kawałki kapustę. Jeszcze 10 min. gotować. Na koniec dodać sok z cytryny, cukier, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku oraz pokrojony drobno koperek. Troszkę koperku zostawić, żeby oprószyć jeszcze zupę na talerzu. Zupa gotowa, można zajadać. Smacznego.